Translate

søndag 24. mars 2013

Ikke et påskeinnlegg

Siden alle andre blogger bare bugner over av påskepynting og andre påskesysler, så stikker jeg heller innom for å ønske dere God Påske, uten påskebilder. Reiser til Trondheim i morgen og har derfor ikke prioritert  pynting i eget hjem. Tror verken samboer eller hund, som skal være hjemme, bryr seg så mye om det. *smiler*Som jeg sa, så reiser jeg til bartebyen for å feire påsken. Der bor begge døtrene mine med samboer, broren min med kone og barn.Har sommerfugler i magen, siden jeg akkurat har blitt tante på nytt, til lille Frida. Gleder meg til å holde henne og gi de myke kinnene en god tanteklem. Ikke minst, så blir det kos å være sammen med jentene mine og bare nyte fritiden og selfølgelig, Norges vakreste by, Trondheim.Nå passet vel kanskje ikke bildene inn til teksten men det får så være. Som dere ser ut fra bildene, så har stilen min endret seg litt og jeg liker mer og mer det enkle. Det fine barkelyset er kjøpt lokalt på den flotte butikken Blomsterdesign, gevir fra Kremmerhuset og lykt fra også en flott lokal butikk som heter God Ide.Herlig når man ikke trenger å dra så langt for å finne små skatter til hjemmet.


  

Med dette siste ikke påskebildet av en Gerbia på hell, så ønsker jeg dere en Riktig God Påske, enten det er på fjellet, i hjemmet eller som meg, en skikkelig bypåske.


 
 

søndag 10. mars 2013

Kartell og litt tell

Passet så godt å skrive dialekt på overskriften i dag, så fikk jeg fram ordleken. Hadde ikke vært det samme med ordet TIL i denne sammenhengen. Men nok om det.

Har endelig fått skjønnheten i hus, min egen Kartell Bourgie (Kopi) fra Ebay. Den var akkurat så fin som jeg hadde tenkt og er ikke sikker enda på hvor den skal få stå å skinne. Foreløpig står den på skjenken i stua men er ikke helt fornøyd med at glassbyggersteinen forstyrrer helheten. Hva syns dere ?

 Nå er bildene tatt i dagslys, så dere får ikke det rette inntrykket av det utrolig fine lyset den gir. Den er så vakker uansett og på denne måten ser dere kontrastene bedre. Her er dagens værsituasjon hos oss. Her må det måkes. Det slutter liksom aldri å snø. Er bare noen dager siden vi satt på akkurat disse stolene med kaffe i koppen og sol på kroppen.


 Luna storkoser seg ute i snøen og er ikke så veldig glad for å måtte være inne når husbonden måker med traktoren. Lett å se på ansiktsuttrykket !


Ha en fortsatt flott søndag, enten den inneholder snømåking eller andre sysler.


 
 

tirsdag 5. mars 2013

Bake kake søte

På søndag bakte jeg en gulrotkake, da jeg oppdaget at kjøleskapet inneholdt litt vel mye gulrot. En smart måte å få i seg litt sunne grønnsaker på, tenkte jeg. *smiler*

Jeg fant oppskriften på nettet men har modifisert den litt og etter at kaken var blitt smakt på av meg selv og flere til, så var dommen klar, denne må deles med mange !

Bortimot den beste kaken jeg har smakt og nå er den historie. Min samboer sa at den helst skulle vært gjemt og låst bort, hvis den skulle spares på.


Gulrotkake

3 Egg
2 dl Sukker
2 dl Mel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1/2 dl Rapsolje
4 dl Revne gulrøtter

Pisk eggedosis mens du river gulrøtter. Bland i gulrøttene og resten av ingrediensene. Forsiktig, så lufta holder i deigen. Rapsoljen has i til slutt. Hell i en rundform på 22 cm.

Stekes på 175 gr i 35 minutter.

Glasur    

1 Pakke Philadelphia Naturell (Ikke Lightversjonen)
200 gr Melis
1 ts Vaniljesukker

Bland sammen med håndmikser og stryk på avkjølt kake. Ps ! Det blir ganske mye krem men jeg foretrakk å ha alt på kaken i rundform. (Nam)

Du kan også doble oppskriften og lage kaken i langpanne.Dette var det nest siste stykke, som jeg måtte skyndte meg å ta bilde av, før det ble spist til dessert i dag.

Lykke til 

mandag 4. mars 2013

Ugler i mosen eller ugler på bordet

Blogger så lite for tiden, så nå følte jeg det var på tide å komme med et lite kveldsinnlegg. Har så utrolig lite inspirasjon for tiden og blir bare enda mere frustrert når jeg leser alle de kreative og flotte bloggene til dere andre. Viktig å få med at jeg også storkoser meg når jeg leser dem ! *smiler* Syntes jeg hadde altfor mye ting og tang på brett, bord og rundt omkring, så har tatt en aldri så liten opprydding og i den anledning fant jeg den fine lykten inne på tvstuen. Hadde nesten glemt den, der den sto på gulvet, ennå med et rødt julelys i. Fikk den hos min datter Susanne og syntes den passet perfekt på lillebordet mitt. Ble et ryddigere uttrykk.Denne søte ugle-telysholderen fikk jeg hos min kjære svigerinne, Line og min bror i julegave. Hun vet hva jeg liker, siden hun ofte liker det samme som meg. Var en utfordring å ta et klart bilde av dem med lyset i, da de snurrer rundt i full fart.