Translate

torsdag 29. november 2012

Advent

Det sniker seg sakte men sikkert små adventsting inn i stua vår. 

I kveld bare måtte jeg henge opp lysgardinen i vinduet og det lille grantreet fikk jeg min kjære til å røske opp med rota, etter at jeg og hunden hadde lett lenge i skogen bak huset etter det perfekte treet. Plantet det ned i et gammelt melkespann som har tilhørt gården her.

Den lille hvite nissen har fått hedersplassen midt på treet. Trenger ikke så mye pynt, for granen er pynt nok i seg selv.
Min selvkomponerte adventsstake har også kommet fram i stua. Syns det var litt morsomt at det lille dådyret sto med rumpa til og tittet rett inn i kamera. *smiler*

I vitrineskapet har jeg lagt den andre lysslyngen som jeg bestilte fra Indiska. Det er jo ikke akkurat julelys men skaper likevel den riktige stemningen.
Akkurat nå har jeg en snill stund med omelett og tomater til kveldsmat, julemusikken er på og dyra sover. Det er virkelig en herlig tid vi går i møte nå.
søndag 25. november 2012

Lyslenke

Stikker innom for å ønske dere en god søndag og samtidig vise dere lyslenken jeg bestilte fra http://indiska.com/. Siden vi ikke har denne flotte butikken i nærheten, så er det supert å kunne bestille på nett. 

Fikk ideen fra fineste bloggen http://elisabethsidyll.blogspot.no/.
Anbefaler å stikke innom denne. Det var dagens framsnakking. 

Her følger et lite bilderas av den fine lyslenken, som foreløpig henger fra kassen på veggen.
Ja, jeg vet at dere sikkert la merke til på et av bildene at jeg ikke har klart å vente helt med å lage jul i stua. De røde gardinene kom opp i går. Er så lunt og koselig inne nå. 
fredag 23. november 2012

Jul Jul Jul

Det nærmer seg med raske skritt og jeg kjenner at det begynner å krible litt i magen. Snart kan vi henge opp stjerna, sette på julemusikken og tenne adventslys.

I den forbindelse vil jeg bare legge ut et par bilder fra jula i fjor.
Mitt selvlagede julebrett med mose, kongler og snøspray.Det fineste juletreet vi noensinne har hatt.Beklager de dårlige bildene, tatt med mobil i Desemberlys.

 

onsdag 21. november 2012

Smykketre

Bare innom for å vise dere det fine smykketreet jeg fikk i posten for litt siden. 

Abonnerer på Rom 123 og i den forbindelse sendte de meg denne fine tingen som en velkommen-gave fra dem.
Smykketreet har merket Menu og står støtt, da det er ganske tungt i bunnen.Selvfølgelig dukker det opp en liten ugle her også. Denne søte ringen er flittig brukt.
tirsdag 20. november 2012

DIY Jul

Har kastet meg på de siste DIY trendene og laget både stjerne og adventsstake.
6 like store pinner som jeg var ute i skogen med hodelykt og tang for å finne de rette emnene.


Beklager dårlige bilder men er ikke så lett når dagslyset nesten ikke eksisterer her oppe i nord lenger. Laget iallefall to slike stjerner og ble veldig fornøyd. Morsom og enkel kveldsaktivitet.
Har lenge hatt lyst til å lage noe i betong og endelig tok jeg mot til meg og prøvde. 


Så her er mitt bidrag til adventsstake i betong.


Brukte en gammel stor brødform, smurte den med matolje, laget mørtel som ikke var veldig flytende, dette slik at stumpene av lys ikke skulle ramle over under tørking. Dyppet lysene i olje før jeg stakk dem ned i betongen. Har pyntet den litt med klistrehjerter fra Nille og bare lagt tallene oppå. 

Hadde egentlig tenkt å henge tallene på lysene men syns det var fint å bare ha de liggende nedenfor. 
Med bildet av mitt nye tilskudd til uglesamlingen, så ønsker jeg dere en fortsatt fin kveld.


søndag 18. november 2012

Søndag

Bare innom for å ønske alle sammen en fortsatt fin søndag.

Her har vi sovet lenge, hatt en god frokost og gått en tur i regnværet.
Ønsker meg snø og litt kulde ute nå. Får nøye meg med litt vinterstemning på stuebordet foreløpig.tirsdag 13. november 2012

Førjulskos

Litt tidlig vil kanskje noen si men med nytt juleblad og krydderte i koppen, så er jeg absolutt fristet til å hente fram en cd med julemusikk. Skal klare å holde meg til første søndag i advent, det har jeg lovet meg selv. 


Ha en fin kveld, med eller uten førjulstanker og juleblad.
søndag 11. november 2012

Søndag

Innom for å ønske dere en riktig fin Søndag med mye kos. Syns at bildene mine på skjenken sier noe om hva jeg mener søndagene og alle andre dager skal inneholde. Liker spesielt det som står i midten.


fredag 9. november 2012

Helg og prosjekter

Lovte jo at jeg skulle komme tilbake i dag med litt oppdateringer av hva jeg har bedrevet oppe i fjøsen og her kommer altså resultatet.

Dette er da lysestakene som ikke slapp unna sprayboksene mine. Var litt smålei av sølvfargen og bestemte meg for å bruke det jeg hadde og det var blank hvit spray og matt sort. Beklager dårlige bilder i kveldsmørket. Enda har jeg plassert de på kjøkkenet for anledningen, hvor det er best lys.

Likte så godt den sorte matte fargen.Den er fra Panduro og lukter faktisk sukkertøy når du sprayer med den.

 Her er det andre lysestake-prosjektet mitt. Min samboer fant dem i fjæra og som dere ser, de så ikke ut. Måtte fram med stålull og slipemaskin. De er da opprinnelig i messing.

Syns de ble rett så fin. Tro hvilken stue de har stått å skapt lys i mørket før. 
Så har jeg endelig fått laget vintertema på noen av brettene og avslutter dette innlegget med disse stemningsbildene fra brettet på stuebordet. Ha en flott og inspirerende helg.

torsdag 8. november 2012

Vinballongen min

Så fant jeg den endelig. Har lurt veldig på hvor den var blitt av, for jeg visste at det sto en slik en eller annen plass. I går kveld var jeg i fjøsen, som forøvrig ikke inneholder dyr men alt mulig annet. 

Der skulle jeg holde på med et annet prosjekt, som dere heller får se mere av i morgen og vips, så sto den der, ensom og forlatt inne i en bås. Helt nedstøvet og veldig skitten, både på innsiden og utsiden. Skulle nesten hatt et førbilde på den, så hadde dere visst hvor mye vasking som måtte til for at den skulle bli slik den er nå.

Heldigvis påtok min kjære seg arbeidet og nå er den gulle ren.

Her følger rett og slett et bilderas av vinballongen, slik jeg har valgt å dekorere den. Hadde i utgangspunktet lyst på en sjøgrønn vinballong men syns denne var vel så fin.

 Lysene har jeg klippet løs fra en gammel juletrelampe som et prøveforsøk. Bildet lagde jeg i dag. Sprayet en gammel ramme og satte inn utskriften.

Jeg synes at det lille fuglehuset var prikken over Ien på de flotte grenene jeg kjøpte hos Blomsterdesign på Stokmarknes i dag. 

Ser at gulvet kunne vært vasket før jeg tok bildene men pytt pytt, det er jo ikke tid for fredagsvasken enda. 

Hva syns dere ? Vi er iallefall veldig fornøyd med resultatet.


Ha en fortsatt fin kveld, så kommer jeg tilbake snart med litt mere bloggestoff.