Translate

tirsdag 5. mars 2013

Bake kake søte

På søndag bakte jeg en gulrotkake, da jeg oppdaget at kjøleskapet inneholdt litt vel mye gulrot. En smart måte å få i seg litt sunne grønnsaker på, tenkte jeg. *smiler*

Jeg fant oppskriften på nettet men har modifisert den litt og etter at kaken var blitt smakt på av meg selv og flere til, så var dommen klar, denne må deles med mange !

Bortimot den beste kaken jeg har smakt og nå er den historie. Min samboer sa at den helst skulle vært gjemt og låst bort, hvis den skulle spares på.


Gulrotkake

3 Egg
2 dl Sukker
2 dl Mel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1/2 dl Rapsolje
4 dl Revne gulrøtter

Pisk eggedosis mens du river gulrøtter. Bland i gulrøttene og resten av ingrediensene. Forsiktig, så lufta holder i deigen. Rapsoljen has i til slutt. Hell i en rundform på 22 cm.

Stekes på 175 gr i 35 minutter.

Glasur    

1 Pakke Philadelphia Naturell (Ikke Lightversjonen)
200 gr Melis
1 ts Vaniljesukker

Bland sammen med håndmikser og stryk på avkjølt kake. Ps ! Det blir ganske mye krem men jeg foretrakk å ha alt på kaken i rundform. (Nam)

Du kan også doble oppskriften og lage kaken i langpanne.



Dette var det nest siste stykke, som jeg måtte skyndte meg å ta bilde av, før det ble spist til dessert i dag.

Lykke til 

4 kommentarer:

  1. mmm :) Gulrotkake er jo så godt!!
    Så fint du har pyntet også :) Skjønner godt at denne forsvant fort
    Ha en fin kveld :)
    Ingrid

    SvarSlett
  2. Denne må jo bare prøves <3 Du e så flink Wanja :)
    Klæm fra mæ :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Linda :) Lykke til med bakingen !

      Slett
  3. NAM! herved nedskrevet og skal prøves..til helga ellers tror jeg alle gode forsetter sprekker;))

    SvarSlett